A skorpió, a félpályás és az olló

2017-10-09

Ollózó dél-afrikai kapus, gól a kezdőkörből egy venezuelai tinilánytól, Giroud sarkazása: ők nyerhetik a Puskás-díjat az idén.

Mint 2009-es alapítása óta minden évben, a FIFA az idén is odaítéli a Puskás-díjat az év legszebb gólját szerző labdarúgónak. Akárcsak az előző években, most is pazarabbnál pazarabb találatok versengtek a nagy presztízsű trófeáért, míg a szavazás első fázisának végén napvilágra került a három végső győzelemre esélyes labdarúgó neve.

Kezdjük az egyetlen hölggyel: a venezuelai Deyna Castellanos a női U17-es világbajnokságon a félpályáról mutatta meg a 93. percben gólt szerző kameruniak ellen, hogy a remény még ilyenkor sem vész el.

Castellanosnál lényegesen ismertebb név Olivier Giroud-é, aki január elsején a Crystal Palace elleni bajnokin egy kontra végén sarokka, afféle skorpiómozdulattal talált be. Lehet, hogy az év első mesterműve az esztendő gólja is lesz?

Azt, hogy a kapusok is képesek remekbe szabott találatokat szerezni, a Sao Paulo FC legendája, Rogério Ceni már megmutatta, de olyan csodagólt, mint amilyet Oscarine Masuluke, a dél-afrikai Baroka FC játékosa ollózott a 95. percben, még ő sem szerzett.

A 2017-es győztest az október 23-ai FIFA-gálán, a londoni Palladium Színházban jelentik be. Az eredményt ön is befolyásolhatja, ugyanis a voksolás még nyílt, a nemzetközi szövetség oldalán leadhatja szavazatát az ön által legszebbnek ítélt gólra.

A három legszebb találatot ITT tekintheti meg.

 

A FIFA Puskás Ferenc-díj eddigi nyertesei:

2009: Cristiano Ronaldo (portugál)

2010: Hamit Altintop (török)

2011: Neymar (brazil)

2012: Miroslav Stoch (szlovák)

2013: Zlatan Ibrahimovic (svéd)

2014: James Rodríguez (kolumbiai)

2015: Wendell Lira (brazil)

2016: Mohd Faiz Subri (malajziai)

További hírek