A múlt kötelez

2022-08-02

Az Aranycsapat olimpiai sikerének 70. évfordulóján megnyílt a Puskás Intézet „Arany Pillanatok” című vándorkiállítása Balatonszárszón.

A megnyitón Vancsakovszki Gábor önkormányzati képviselő üdvözölte a jelenlévőket, majd köszönetét fejezte ki a Puskás Intézetnek, hogy lehetővé tették a kiállítást a településen.

A tárlatot Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója nyitotta meg. Az igazgató a beszédében elmondta, hogy a múlt kötelez, s ezekkel a nemzetközi és hazai kiállításokkal próbálunk méltó emléket állítani Puskás Ferencnek és társainak. Balogh Balázs örömét fejezte ki, hogy ezúttal Balatonszárszóra látogatott az Aranycsapat vándorkiállítás. Továbbá kiemelte, hogy a Puskás Intézet célja, nemcsak az Aranycsapat örökségének  megőrzése és bemutatása, hanem a hazánkban fellelhető  futballkiválóságok relikviáinak összegyűjtése.

Fotó: Puskás Intézet

Az eseményen részt vett az „Aranycsapat-leszármazottak” közül ifjabb Buzánszky Jenő, Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, valamint Lantos Mihály unokája Ködmön Kinga. Az unoka elmesélte, hogy nagyszülei a balatonszárszói Véndiófa Étteremben ismerkedtek meg, s az ifjú hölgy megosztotta velünk, hogy folytatja a családi hagyományt, hiszen ő  is labdarúgó.

A kiállítás Balatonszárszón, a József Attila Művelődési Házban (Szóládi utca 20.) látogatható augusztus végéig.

A Somogy TV összeállítása a kiállításról (10:40-től 13:23-ig)

(A borítóképen a magyar labdarúgó-válogatott tagjai az olaszok elleni nyolcaddöntő során, fotó: Puskás Intézet.)

További hírek