Futballtrió Kaposváron

2023-10-25

Aranycsapat-, Bene Ferenc- és Kaposvári Rákóczi-kiállítás nyílt a Rippl-Rónai Múzeumban.

Az olimpiai bajnok Dunai Antal, a labdarúgó-világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát jegyző Kiss László és jó néhány korábbi kaposvári játékos vett részt a megnyitón, amelyen három kiállítás nyílt meg egyszerre a Puskás Intézet közreműködésével.

Prukner László, Sipos Jenő és Szita Károly (fotó: Kaposvár Városháza/Luthár Kristóf)

Szita Károly kaposvári polgármester köszöntőjében megemlékezett a város régi cukorgyári pályájáról és arról, hogy milyen nagyszerű játékosok szerepeltek Kaposváron, mint Bene Ferenc, vagy Nikolics Nemanja. A polgármester kifejtette, hogy a Kaposvári Rákóczi FC-nél mindig is hűek maradtak az emberek a gyökereikhez. A városvezető bízik benne, hogy az NB III-ból nemsokára fel fog jutni a klub magasabb osztályba. Szita Károly hozzátette, nagyon örül, hogy Bene Ferenc ereklyéit először Kaposváron láthatják az érdeklődők. A polgármester köszönetet mondott azoknak is, akik tárgyi felajánlásaikkal segítettek, hogy megvalósuljon a „Kaposvári Rákóczi FC 100” emlékkiállítás.

Dunai Antal (fotó: Kaposvár Városháza/Luthár Kristóf)

Bene Ferenc újpesti és válogatott csapattársa, Dunai Antal elmondta, hogy mindig szeretett Kaposváron játszani, mert remek közönség előtt léphetett pályára. Elmesélte, hogy Bene Ferenccel közösen sok nagy csatát megvívtak, s együtt rengeteg szép sikert értek el. Az Európai ezüst- és bronzcipős kiválóság mindig szívesen idézi fel ezeket a pillanatokat.

Fotó: Kaposvár Városháza/Luthár Kristóf

Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke szerint a városban nagyon szeretik a labdarúgást és bízik benne, hogy nemsokára az egyesület visszakapaszkodik a magasabb osztályba. Az eseményen beszédet mondott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtószóvivője, Sipos Jenő, aki szerint Kaposvár az Aranycsapat is büszkén gondolhat, hiszen Czibor Zoltán a város szülötte. A kiállítást pedig Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója nyitotta meg. Az igazgató elárulta, ilyen jellegű hármas kiállításon még nem vett részt a Puskás Intézet. Reméli, a széles palettán mindenki megtalálja a kedvenc relikviáit. A tárlat november 26-ig látogatható a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban.

(Borítókép:  Kaposvár Városháza/Luthár Kristóf)

További hírek