Honvédelem és sport

2022-04-25

Három éve a Puskás Intézet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ „Sport és egészség a honvédelemért" című tudományos konferencián rendezett kiállítást.

A Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként rendezett kiállítást a Puskás Intézet az MKB Bank fővárosi székházának dísztermében. A programsorozat célja az volt, hogy a nyolcvanegy évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, az új kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa az emberek figyelmét a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire.

A tárlaton a Budapest Honvéd csapatkapitányának, Puskás Ferencnek a reklikviái mellett látható volt Lóránt Gyula, Bozsik József és Budai II László különleges  futballereklyéi, Kotász Antal futballcipője, illetve Bányai Nándor 1955-ös bajnoki aranyérme. A kiállításon helyet kaptak továbbá az 1954-es világbajnokság és a nekünk oly fájdalmas döntő mérkőzés emléktárgyai, fényképei is.

További hírek