Jobbak vagyunk

2022-09-22

Története során csak egyszer kapott ki a magyar labdarúgó-válogatott Németországtól tétmérkőzésen.

Nemzeti csapatunk pénteken 20 óra 45 perckor a Nemzetek Ligája 5. fordulójában Németországgal játszik Lipcsében. Hazánk négy találkozót követően hét ponttal vezeti az A-divízió harmadik csoportját Olaszország, Németország és Anglia előtt.

Válogatottunk eddig ötször találkozott a (nyugat)német csapattal tétmérkőzésen. A 1912-es olimpián Schlosser Imre három góljával 3–1-re vertük a németeket. Negyvenkét évvel később már az NSZK válogatottjával találkoztunk az 1954-es világbajnokságon. A csoportban 8–3-ra győztek Puskás Ferencék. Sajnos az egyetlen vereségünk tétmérkőzésen a berni vb-döntőben szenvedtük el, nemzeti csapatunk hiába vezetett két góllal, kikapott 3–2-re az NSZK-tól a fináléban.

A két válogatott tétmeccsen legközelebb a 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságon játszott egymással. A müncheni csoportmérkőzésen kétszer is vezettünk, mégis 2–2-es döntetlen született, s így nem jutottunk tovább. Legutóbb idén júniusban a Nemzetek Ligájában játszottunk a németek ellen. Az 1–1-es döntetlennel záruló összecsapáson Nagy Zsolt góljára Jonas Hofmann válaszolt.

További hírek