Páratlan páros

2022-07-07

Alfredo Di Stéfano és Puskás Ferenc közösen elért elképesztő sikereire emlékezünk.

Három napja, Alfredo di Stéfano születésnapján az argentin-spanyol klasszis csodálatos pályafutását idéztük fel. Most Di Stéfano halálának nyolcadik évfordulóján a Puskás Ferenccel közösen elért eredményeit elevenítjük fel. 

Fotó: Puskás Intézet

A legendás páros 1958 és 1964 között erősítette együtt a Real Madridot. A félelmetes duóval a spanyol sztárcsapat négyszer nyert bajnokságot, egyszer kupát és háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa-kupája-serleget. Di Stéfano és Puskás három BEK-döntőben játszott együtt, s ezeken 7-7 gólig jutottak. Az 1960-as fináléban az Eintracht Frankfurt ellen Puskás négy, Di Stéfano pedig három tálalatot szerzett.

Alfredo Di Stéfanó, Luis Suárez és Puskás Ferenc a spanyol válogatott edzőtáborában. Fotó: Puskás Intézet

A kettős vezetésével 1960-ban az első Interkontinentális Kupa döntőjében is diadalmaskodtak a spanyolok. A BEK-győztes és dél-amerikai Libertadores-kupa-győztes számára kiírt párharcban a Real Madrid az uruguayi Penarol együttesével játszott. A montevideói gól nélküli döntetlent követően a királyiak 5–1-re nyertek Madridban. A második meccsen Puskás duplájával és Di Stéfano találatával már nyolc perc után három góllal vezettek a madridiak.

További hírek