Puskás Öcsi-rajzfilm

2023-04-01

Puskás Ferenc születésének 96. évfordulóján jelentették be, hogy a magyar világsztárról szóló rajzfilmsorozat hamarosan a Magyar Televízió műsorán lesz látható.

Puskás Öcsi és barátai facebook oldalon közölték a hírt a Puskás Öcsi-rajzfilm alkotói, hogy a Magyar Televízió műsorán lesz látható az alkotás teljes évada, amelyhez rövid előzetes is tartozik. Ezzel kapcsolatban Takó Sándor, a rajzfilm egyik producere a következőket írta a saját oldalán: „Éppen három éve annak, hogy 2020 április 1-jén, a születésnapján debütált a Puskás Öcsi és barátai mesesorozatunk első, A rongylabda című pilot epizódja. Az első film a Mecenatúra program támogatásával készülhetett el, Szöllősi György kezdeményezésére, Kemény Krisóf és Mayer Tamás nagy sikerű mesekönyve alapján, Gellár Csaba rendezésében. Minden várakozást felülmúló siker volt, a Nemzeti Sport Online együttműködésével rövid idő alatt elértük a százezres nézettséget is. A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive gyártásában az idén 13 epizódra bővül az első évad, amely hamarosan a televízióban is debütál. Megtisztelő, hogy társproducerként én is részese lehetek a produkciónak. A sorozat előzetese ma, Öcsi bácsi születésnapján debütál. Fogadjátok sok szeretettel, és megköszönjük, ha viszitek a hírét."

A sorozat szakértője, Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete és a Nemzeti Sport főszerkesztője a Puskás Ferenc hivatalos emlékoldalán kommentálta a bejelentést: „Elkészült és hamarosan látható lesz az újabb 12 történet is – gratulálunk az alkotók csapatának a hatalmas és fantasztikus munkához, a fiatal Puskás-rajongók nevében köszönet nekik, a producereknek és a finanszírozó Nemzeti Filmintézetnek az immár teljes évadért."

 

 

További hírek