Puskás a legjobbak között

2022-05-25

A spanyol AS főszerkesztője, Tomás Roncero összeállította a BEK/BL-döntőben pályára lépő Real Madrid játékosok álomcsapatát.

A spanyol sztáralakulat a tizenhetedik fináléjára készül a legrangosabb európai kupasorozatban. A Real Madrid eddig 13 alkalommal emelhette magasba a klubfutball legértékesebb trófeáját, ezzel a Bajnokcsapatok Európa-kupájának/Bajnokok Ligájának legsikeresebb csapatának számít. Puskás Ferenc háromszor nyert BEK-et a és kétszer volt ezüstérmes a „királyi gárdával”. A magyar klasszis 1960-ban négy gólt lőtt az Eintracht Frankfurt elleni 7–3-s döntőben, ez máig rekord. Két évvel később bár a madridiak 5–3-s vereséget szenvedtek a Guttmann Béla Benficájától, de Puskás mesterhármast ért el a lisszaboniak ellen. Így ő és Alfredo Di Stéfano 7–7 góllal a legeredményesebb játékos a BEK/BL-döntők tekintetében a Real Madrid történetében.

Az álomcsapat:

Iker Casillas – Sergio Ramos, Fernando Hierro, Roberto Carlos – Luka Modric, José Martínez Pirri, Zinédine Zidane – Raúl González Blanco – Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stéfano, Puskás Ferenc

 

További hírek