Puskás-díj: január 22!

2021-11-10

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos közleményben tudatta, hogy január 22-én rendezik meg a The Best gálát.

A Puskás Ferencről elnevezett rangos díj megalapítását 2009. október 20-án Sepp Blatter, a FIFA akkori elnöke a Puskás Akadémián jelentette be. Az év legszebb góljáért járó elismerést először 2009 decemberében a zürichi FIFA-gálán a portugál szupersztár, Cristiano Ronaldo vehette át Puskás Ferencnétől. Tíz évvel később – első magyarként – Zsóri Dániel kapta, aki a legfiatalabb nyertese a Puskás-díjnak. A magyar játékos 2019. február 16-án DVSC játékosaként a Ferencváros ellen csereként beállva ollózott győztes gólt az utolsó pillanatban.                                                                 Cristiano Ronaldo és Puskás Ferencné a 2009-es gálán. (Fotó: Puskás Intézet)

A 2020–2021-es szezon legjobbjait 2022. január 22-én hirdetik ki a FIFA-gálán. A zürichi esemény a koronavírus-járvány miatt virtuális televíziós műsor keretében tartják majd. A kategóriák végső győzteseit a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, egy több mint 300 tagú médiazsűri, valamint a szurkolók szavazatai alapján díjazzák. Az online voksolás november 22-én kezdődik és december 10-én zárul.

Puskás Ferencről elnevezett, a futballkaput és benne az üveglabdát formázó trófea eredeti másolata. (Fotó: Puskás Intézet)

Puskás Ferenchez kapcsolódó hír, hogy a legendás támadó halálának 15. évfordulóján, azaz november 17-én 16 órakor A nemzet búcsúja címmel bemutatja  az m4sport.hu az Aranycsapat kiválóságának ötórás búcsúztatóját.

További hírek