Új gólkirály Pakson

2023-03-29

Megnyílt a Puskás Intézet kiállítása az atomvárosban.

Puskás Ferenc születésének 96. évfordulóján Paksra látogatott a Puskás Intézet Aranycsapat vándorkiállítása. A megnyitón a kiállítás házigazdája, Kovács Antal, az olimpiai- és világbajnok judós elmondta, nagyon megtisztelőnek tartja, hogy az olimpiai aranyérem miatt az Aranycsapat játékosaival közösen egy társaságba tartozik. Kovács Antal elmesélte, hogy Buzánszky Jenővel és Grosics Gyulával találkozott személyesen, és lenyűgözte őt az Aranycsapat két legendájának embersége.

Kovács Antal (Fotó: Juhász Luca)

A Puskás Intézet igazgatója, Balogh Balázs szerint Pakson remek futballcsapat van évek óta, a klub sok gólkirályt adott már a magyar labdarúgásnak, s biztos benne, hogy Puskás Ferenc a paksi együttes színeiben is gólkirály lett volna. Az igazgató kiemelte, hogy idén ünnepeljük a 70. évfordulóját az  Aranycsapat életében két fontos eseménynek: az Európa-kupa-győzelemnek és a legendás 6–3-nak.

Balról jobbra: Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója, Kovács Antal olimpiai bajnok, Gulyás Róbert magyar bajnok kosárlabdázó, Ifj. Buzánszky Jenő, Grosics Edina és férje, Kiss Tamás. (Fotó: Puskás Intézet)

A megnyitón részt vett ifjabb Buzánszky Jenő, Grosics Edina és férje, Kiss Tamás, az NB I-es paksi focicsapat vezetőedzője, az 50-szeres magyar válogatott Bognár György, a Dunaffer, a Ferencvárosi TC és a Paks korábbi játékosa, a 25-szörös magyar válogatott Tököli Attila, a paksi kosárlabdaklub szakosztályelnöke Gulyás Róbert.

Ifj. Buzánszky Jenő. (Fotó: Juhász Luca)

Az Aranycsapat-kiállítás Pakson, a kosárlabdacsapat otthona mellett, az ASE Étteremben látogatható május 1-ig.

(Borítókép: Juhász Luca)

További hírek